Műanyag ablak ár: mire számíts új nyílászáró esetén

Műanyag Ablak Ár vagy Mennyibe kerül egy új műanyag ablak. Ez a két leggyakoribb keresési (a Google-ben) kifejezés az iparágunkba, ami nem is véletlen persze. Ha úgy döntöttél, hogy lecseréled a régi ablakaidat új, modern és energiatakarékos műanyag ablakokra, akkor biztosan érdekel, hogy mennyibe kerül ez a beruházás. A műanyag ablak ár nem egy egyszerű kérdés, hiszen számos tényezőtől függ, hogy mennyit kell fizetned az új nyílászárókért. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy milyen tényezők határozzák meg a műanyag ablak árat, milyen előnyökkel jár a műanyag ablak választása, és hogyan találhatod meg a legjobb ár-érték arányú ajánlatot.

Milyen tényezők befolyásolják a műanyag ablak árat?

A műanyag ablak árat több tényező is befolyásolja, például:

Az ablak mérete, típusa, anyaga, színe, üvegezése, vasalata, kiegészítői, stb. Minél nagyobb, bonyolultabb és minőségibb az ablak, annál drágább lesz. Például egy egyszerű, fehér, bukó-nyíló műanyag ablak olcsóbb, mint egy színes, toló-bukó, redőnyös műanyag ablak. Egy 120×120 cm-es bukó-nyíló műanyag ablak ára kb. 40 000 – 60 000 Ft között mozog, míg egy 120×120 cm-es toló-bukó műanyag ablak ára kb. 80 000 – 100 000 Ft között.

Az ablak gyártója, forgalmazója, beépítője, stb. Minél nevesebb és megbízhatóbb a cég, amelytől az ablakot vásárolod, annál magasabb lesz az ár, de annál jobb lesz a minőség, a garancia, a szerviz, stb. Például egy ismert és elismert márkájú műanyag ablak drágább, mint egy ismeretlen és kétes eredetű műanyag ablak. Egy Salamander, Rehau vagy Gealan márkájú műanyag ablak ára kb. 10 – 20 %-kal magasabb, mint egy kevésbé ismert márkájú műanyag ablak ára.

Az ablak beépítésének módja, időtartama, nehézsége, stb. Minél több munka és szakértelem szükséges az ablak beépítéséhez, annál magasabb lesz a munkadíj. Például egy új építésű házban egyszerűbb az ablak beépítése, mint egy régi, felújítandó házban. Egy műanyag ablak beépítésének ára kb. 10 000 – 20 000 Ft/ablak, de ez az ár változhat a beépítés körülményeitől függően.

Az ablak beépítésének helyszíne, távolsága, elérhetősége, stb. Minél messzebb és nehezebben megközelíthető az ablak beépítésének helye, annál többet kell fizetni az utazásért és a szállításért. Például egy városi lakásban könnyebb az ablak beépítése, mint egy vidéki házban. Egy műanyag ablak szállításának és utazásának ára kb. 5 000 – 10 000 Ft/ablak, de ez az ár változhat a távolságtól és az útviszonyoktól függően.

Az ablak beépítésének időpontja, szezonja, időjárása, stb. Minél nagyobb a kereslet az ablak beépítésre, annál magasabbak lesznek az árak. Az időjárás is befolyásolhatja az ablak beépítésének menetét és minőségét. Például tavasszal és ősszel olcsóbb az ablak beépítése, mint télen és nyáron. Egy műanyag ablak beépítésének ára kb. 5 – 10 %-kal alacsonyabb a szezonon kívüli időszakban, mint a szezonban.

Milyen előnyökkel jár a műanyag ablak választása?

A műanyag ablak választása számos előnnyel jár, például:

A műanyag ablakok nagyon jó hőszigetelők, így csökkentik a fűtési költségeket, és javítják a lakás komfortérzetét. A műanyag ablakok kiválóan záródnak, így nem engedik be a hideget, a meleget, a port, a pollent, stb. Egy jól szigetelt műanyag ablak akár 30 – 50 %-kal is csökkentheti a fűtési számlát, és akár 10 – 15 év alatt is megtérülhet.

A műanyag ablakok nagyon ellenállók az időjárásnak, a korróziónak, a penészedésnek, a rovaroknak, stb. A műanyag ablakok nem igényelnek festést, lakkozást, karbantartást, stb. A műanyag ablakok könnyen tisztíthatók, és hosszú élettartamúak. Egy minőségi műanyag ablak akár 30 – 40 év-ig is kitart, és nem veszíti el a színét, az alakját, a funkcióját, stb.

A műanyag ablakok az árukhoz képest is nagyon biztonságosak, hiszen több ponton záródnak, és akár biztonsági üveggel, ráccsal, redőnnyel, riasztóval, stb. is felszerelhetők. A műanyag ablakok megvédik a lakást a betöréstől, a tűztől, a zajtól, stb. Egy biztonsági műanyag ablak akár 10 – 20 dB-vel is csökkentheti a külső zajokat, és akár 10 – 20 %-kal is növelheti az ingatlan biztonságát.

A műanyag ablakok nagyon esztétikusak, hiszen számos méretben, típusban, színben, formában, stílusban, stb. kaphatók. A műanyag ablakok illeszkednek a lakás bármely helyiségéhez, és növelik az ingatlan értékét. Egy szép műanyag ablak akár 10 – 20 %-kal is emelheti az ingatlan piaci árát, és akár 10 – 15 év-ig is megőrzi a friss és modern kinézetét.

Hol találhatsz megbízható és megfizethető műanyag ablakot?

Ha új műanyag ablakokat szeretnél beépíteni a lakásodba, akkor érdemes olyan céget választanod, amelyik a legjobb ár-érték arányú ajánlatot kínálja. Egy ilyen cég az Árnyéktherm Kft., amely több mint 20 éve foglalkozik nyílászárók gyártásával, forgalmazásával és beépítésével. Az Árnyéktherm Kft. kínálatában megtalálhatod a legjobb minőségű és árú műanyag ablakokat, amelyek megfelelnek a legmagasabb európai szabványoknak. Az Árnyéktherm Kft. szakemberei gyorsan, precízen és tisztán végzik el az ablak beépítést, és teljes körű garanciát vállalnak a munkájukra. Az Árnyéktherm Kft. állandó akciókkal és kedvezményekkel várja az új és a régi ügyfeleit, és ingyenes felmérést és árajánlatot biztosít minden érdeklődőnek.

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba még ma!

Ha szeretnél új műanyag ablakokat beépíteni a lakásodba, akkor ne habozz, lépj velünk kapcsolatba még ma! Hívd a (+36) 70-546-2671 telefonszámot, vagy írj nekünk az info@arnyektherm.hu e-mail címre, és kérj egy ingyenes felmérést és árajánlatot. Vagy látogass el a weboldalunkra, ahol többet megtudhatsz a szolgáltatásainkról, és kitöltheted az online űrlapot. Az Árnyéktherm Kft. csapata várja a hívásodat, és örömmel segít neked az ablak beépítésben. Ne hagyd ki ezt a remek lehetőséget, és válaszd az Árnyéktherm Kft.-t, a nyílászárók szakértőjét!

HÍVÁS MOST!